Historie

Volendams Vakmanschap
In 1932 start Hein Schilder uit Volendam zijn eigen bedrijf. De firma krijgt aanvankelijk de naam Hein Schilder Bouw en begint met enkele medewerkers aan kleine projecten. Tot de Tweede Wereldoorlog groeit de onderneming door naar dertien medewerkers. Na de oorlog weet Hein Schilder te profiteren van de wederopbouw. Al gauw stromen opdrachten uit de hele regio binnen.

Eind jaren 40 besluit hij een eigen materieelwerf te beginnen zodat het bedrijf beter is toegerust op de werkzaamheden voor grote bouwprojecten. Hij begint de loods aan het Slobbeland. Als eerste komt er een eigen timmerfabriek, daarna volgen ook eigen vakschilders, metselaars en ijzervlechters.

 

Gestaag groeien
In de loop der jaren maakt Hein Schilder naam in heel Noord-Holland met de uitvoering van grote projecten in Weesp, Diemen, Hoofddorp en Amsterdam. Hein Schilder bouwt voornamelijk woonhuizen, maar ook scholen, theaters en zelfs een behandelcentrum. Het bedrijf blijft tot 1998 in handen van de familie Schilder en in de jaren die volgen, wordt het omgedoopt tot HSB.
Tien jaar nadat Peter Maalman, André Vos en Nico Klouwer in 2008 de aandelen HSB van hun voorgangers overnamen is Camiel Honselaar als 4de gelijkwaardige aandeelhouder van HSB met ingang van 1 januari 2018 toegetreden.

De samenstelling van de directie is als volgt: Camiel Honselaar (commercieel directeur), Eric Koning (technisch directeur). De directie wordt in de dagelijkse aansturing ondersteund door Nico Klouwer en André Vos.

 

Sterker door overnames
HSB neemt in februari 2013 de activiteiten over van het 139-jarige Bouwbedrijf Kakes uit Zaandam en in mei 2013 wordt Bouwbedrijf J.M. Deurwaarder uit Warmenhuizen geïncorporeerd. Met deze overnames heeft HSB veel ervaring op het gebied van renovatie in huis gehaald. Tot op de dag van vandaag is HSB gevestigd op het Slobbeland in Volendam en de betrokkenheid bij de regio is onverminderd sterk. Het bevalt de mensen bij het bedrijf en medewerkers blijven veelal lang in dienst. Door het samengaan van de diverse bedrijven is het personeelsbestand aanzienlijk gegroeid en daarmee heeft HSB anno 2023 zo’n 339 medewerkers in vaste dienst.

 

Timmerfabriek Volendam

De Timmerfabriek maakt onderdeel uit van HSB, met een eigen handelsnaam.

Timmerfabriek Volendam is sinds jaar en dag gespecialiseerd in het vervaardigen van kozijnen, ramen en deuren. De moderne fabriek is geheel naar de eisen van de tijd voorzien van onder meer een Windowmaster. De fabriek is aangesloten bij de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie, FSC-gecertificeerd, verwerkt op verantwoorde wijze duurzaam hout (PEFC) en is een officieel Accoya® verwerkingsbedrijf. Timmerfabriek Volendam levert zowel aan grote als kleinere aannemers.

Contact T. 0299 - 39 89 98 - M: info@timmerfabriekvolendam.nl Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam Website: Ratio Design