Super goede kozijnverbindingen

Elke timmerfabriek die onder KOMO levert is verplicht zijn kozijn verbindingen aan te passen aan de nieuwe BRL, dus ook Timmerfabriek Volendam.

Dit houdt in dat de verbinding verlijmd dient te worden met een certificeerde lijm die door SKH is goedgekeurd, tevens dient de timmerfabriek ook aan te tonen dat deze verbinding droog is en droog blijft. Dit gebeurd d.m.v. een test te weten: 16 uur in het water dan 16 uur in een droogoven, dan weer 16 uur in het water en 16 uur in de droogoven waarna de verbinding dan 16 uur in een gekleurde vloeistof wordt gezet. Als we daarna de verbindingen openbreken mag er geen gekleurde vloeistof in de verbinding zitten en is het ook belangrijk om te zien hoeveel houtbreuk er is.

Hoewel we weten dat er bij ons een prima product wordt gemaakt is het toch altijd weer spannend als er testen gedaan worden en er moet blijken dat we doen wat we zeggen.
Vol trots kunnen we zeggen we ZEKER doen wat we zeggen, bij het openbreken van onze verbindingen is er 0% gekleurde vloeistof in de verbindingen gekomen, dus na alle testen zijn onze verbindingen nog steeds voor 100% dicht.

We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat de duurzaamheid van het houtenkozijn enorm toeneemt als de verbindingen super zijn.
Alweer een reden om uw houten kozijnen te bestellen bij Timmerfabriek Volendam.

Hierbij enkele foto’s van de opengebroken verbindingen:

Super goede kozijnverbindingen

Meer nieuwsitems

Contact T. 0299 - 39 89 98 - M: info@timmerfabriekvolendam.nl Bezoekadres - Slobbeland 10 - 1131 AB Volendam Postadres - Postbus 8 - 1130 AA Volendam Website: Ratio Design